Topsporters op onze school

Zonneweelde organiseert regelmatig een sportdag, maar ook na de schooluren zijn onze leerlingen actief in de sportwereld!

 

Special Olympics: Nationale spelen

Dit jaar was het de stad La Louvière, in de provincie Henegouwen, die de 34ste editie van de Nationale spelen met trots en veel enthousiasme mocht organiseren.
De spelen vonden plaats van woensdag 4 tot zaterdag 7 mei 2016.

3400 atleten en 1200 coaches werden verwacht in La Louvière. 300 Sportverenigingen vanuit heel België deden mee met het evenement.
De Nationale spelen Special Olympics omvatten 19 aangepaste sportdisciplines waarin atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf kunnen geven.

Twee van onze leerlingen deden mee en behaalden prachtige resultaten.

Jelle Van Genechten nam deel in de discipline atletiek. Hij behaalde de 2de plaats op de afstand van 5 km en 3de plaats op de 1500 m. Proficiat met je zilveren en bronzen medaille!
Jonas Lowagie nam deel in de discipline wielrennen. Hij behaalde maar liefst 3 gouden medailles. Zowel op de 5, 7 als op de 15 km was hij de allerbeste!

Proficiat, knap gedaan!

 


G-Karate

Kobe Faes van de OV1D klas volgt net als enkele anderen op onze school G-Karate.

Hij is lid van karateclub Leopoldsburg.  Het voorbije weekend was de club internationaal actief op verschillende fronten in verschillende landen en zelfs op verschillende continenten.

Eerder behaalde Kobe nog verschillende medailles en ereplaatsen op Belgische kampioenschappen en tornooien.

kobe karate kobe karate3

 


Special winter Olympics

Karlien doet het weer! Ze heeft de zilveren medaille beet in het alpineskiën.

zlvervoorkarlien

 

 

Klik op de foto om het artikel te lezen.

Karlien ging in het verre Liechtenstein alleen op pad, zonder ouders en dat deed ze goed.

Ze vloog de berg af tussen de rode en blauwe paaltjes recht naar de tweede plek!

 

 

 


World Special Olympics

In september 2014 waren de Special Olympics in ons land.

kyani

We hadden niet alleen de eer om de vlam te dragen, maar behaalden met enkele van onze leerlingen ook een gouden medaille!

vlam dragen

De dames van de basketbalploeg van België, bestaande uit speelsters van Geel en Lommel (GELO) hebben de gouden medaille behaald op de Special Olympics, European Summer Games 2014.

Om deze finale te behalen hebben zij om te beginnen op zondag de divisioning uitstekend doorstaan door winst te behalen tegen Frankrijk, Kazachstan én Servië.

IMG_0001

Hierna werden zij in een poule ingedeeld samen met Kazachstan en Frankrijk. Ook deze beide wedstrijden hebben zij met glans doorstaan met winst tegen Kazachstan (25-18) en Frankrijk (31-11).

gouden medaille

Ten slotte moest de finale nog tot een goed einde gebracht worden, en dit was tegen de andere Belgische deelnemende ploeg die als eerste in de andere poule was uitgekomen door een nipte winst tegen Duitsland.IMG_2773

De uitslag van deze finale was in het voordeel van onze dames : 27 – 7 ! Een dikke proficiat voor onze dames!

 


G-Voetbal

G-voetbal is er voor iedereen: voor jongens of meisjes, jong of oud, sportief of minder sportief en dus ook voor leerlingen van onze school!

Woensdagavond 19 februari mochten enkele leerlingen van OV1 zich opnieuw van hun beste kant laten zien. En of ze dat deden! Ze versloegen de ploeg uit Alken met 6-0, een prachtig resultaat met knappe doelpunten, mooi spel en een grote fair-play.

Knipsel


VE-Tennis

SAM_6901

Eén gouden en twee zilveren medailles voor onze Limburgse VE-tennissers.

82 tennisspelers uit 18 verschillende landen namen deel aan het evenement waaraan Hanne van de T4-klas deelnam. Donderdagnamiddag 28 november vertrok de Belgische delegatie met 6 tennis atleten en 3 coaches richting Luxemburg. Van deze 6 atleten kwamen er 3 uit Limburg. Hanne Lavreysen (TC Lommel), Lieke Rommens (TC Lummen) en Tom Thierie (TC Wimbledon) behaalden er schitterende prestaties. Hanne en Lieke kwamen uit in het hoogste niveau bij de dames. Beide wonnen van Cassandra Marxer (Liechtenstein) en de Luxemburgse Kelly Toex. De onderlinge wedstrijd tussen onze Limburgse top VE-tennissers zorgde ervoor dat Hanne naar huis ging met de gouden en Lieke met de zilveren medaille. Tom won in zijn groep vlot van de Spaanse David Pardo Lorente en de Luxemburgse Jeff Lazzarine. In de laatste wedstrijd tegen Matthew Chilvers (Groot-Brittannië) kon hij zijn achterstand niet meer inhalen en moest hij tevreden zijn met de tweede plaats. Een mooi verdiende zilveren medaille voor Tom.

 

Hanne tennis

Hanne Lavreysen van de Type 4 klas, won ook de wisselbeker van het VE-tennis criteriumtornooi 2012-2013. VE-tennistornooien worden sinds september 2011, in samenwerking met Parantee en VTV, georganiseerd voor tennissers met een verstandelijke handicap

Deze wisselbeker is op 24 maart uitgereikt door de tennisclub GT Tessenderlo. De uitreiking van gebeurt niveau-overschrijdend, op basis van het aantal verdiende punten tijdens het volledige sportjaar. Dat betekent dat Hanne bijna altijd wint wanneer ze een wedstrijd speelt.

Met een totaalscore van 225 punten won Hanne. Ze had slechts 1 punt meer dan Katrien, die de wisselbeker vorig jaar had gewonnen.

 


G-Basket

G-basket is een sport die zich specifiek richt tot jongeren met een lichte mentale en/of motorisch beperking. Het is geen rolstoelbasket, maar een geheel nieuwe sport met eigen regels en afspraken.

G-basket is goed voor het hele lichaam op motorisch vlak: kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coördinatie, evenwicht, lichaamsperceptie, ritmegevoel.

Maar ook op sociaal vlak gaat de jongere zich veel beter voelen. De integratie in een club, steven naar grotere zelfstandigheid, respect hebben voor jezelf en anderen en het niet-kunnen leren aanvaarden, zijn enkele vaardigheden die vanzelf getraind worden tijdens de G-basket. G-basket staat nog in zijn kinderschoenen, maar deze sport wint snel aan populariteit. Er is dit jaar reeds een G-basketploeg aanwezig op de Special Olympics in Shangai-China.

Wens je meer informatie, dan kan je hier terecht: Coördinator G-basket: Franky Claeys, 011/55.33.57, franky.claeys@hotmail.com

 


Snowshoeing

Ook een dikke proficiat aan Karlien Claeys van de OV2-D klas!

Wist je dat ze naar de Special Olympics Wereld Winterspelen 2013 in Korea ging en daar een zilveren en bronzen medaille behaalde?

Zilver en Brons

Karlien plaatste zich op de selectiedag en mocht dus mee met de Belgische delegatie snowshoeing naar Korea.

Snowshoeing is lopen met behulp van licht sneeuwschoenen. Racen met sneeuwschoenen bestaat al lang, maar lopen in echte wedstrijden is relatief nieuw. Snowshoe races maken deel uit van de Arctische Winterspelen en de Winterspelen Special Olympics en daar mocht Karlien aan deelnemen.

We duimden met de hele school voor een mooi resultaat in PyeongChang en dat kwam er dus ook!

Een kort sfeerverslag vanuit Korea!

Klik hier om de officiële uitslag te bekijken.

Zilver en Brons

Lees het artikel dat in de internetgazet verscheen, klik hier!