In deze opleiding word je voorbereid op een tewerkstelling in een bedrijf dat interieurelementen of projectmeubilair vervaardigt en plaatst. Meubilair voor keukens, badkamers, burelen, winkel- en horeca inrichtingen kunnen er vervaardigd worden.
Er wordt vaak aan een totale verbouwing of aankleding van een interieur gewerkt. In het algemeen gebeurt dit met moderne materialen, niet enkel met hout, maar ook met verschillende soorten kunststoffen en plaatmaterialen die om een speciale verwerking vragen.
Een houtbewerker is een inventieve vakman met een uitgebreide vakkennis. Dit maakt het beroep aantrekkelijk en afwisselend.
Uiteraard krijgen deze leerlingen ook theoretische ondersteuning in de vorm van Geïntegreerde Algemene Sociale Vorming (GASV).
De leerlingen van het tweede en derde jaar zitten in de opleidingsfase, daar leren ze voornamelijk constructieve basisvaardigheden.
In het derde en vierde jaar zitten de leerlingen in de kwalificatiefase. Leerlingen werken aan het verder uitdiepen van de vaardigheden.
In het laatste jaar lopen deze leerlingen stage om zich verder te bekwamen in het vak hout. De stages vinden plaats in een bedrijf in het normale arbeidsmilieu en duren drie weken.